Seo nedir ? - Seo ve Wordpress ile ilgili Genel Bilgi Merkezi



Site Network: Anasayfa | Ramonerassi | Kartuş Dolum | About

Biliyorsunuz şu anda vbmaster.org'un düzenlediği seo yarışması içerisindeyiz.

Soru: Çoğu sitelerde görüyoruz seo da seo.Yok vbulletin için vbseo,zointseo,smf için yine aynı şekilde seolar.El yapımı scriptlerde seolar.Hemen hemen her yerde kullanılıyor.Adını sıkça duyuyoruz yararlımıdır nedir bu seo neyin nesidir yenir mi içilir mi ?

Cevap: Seo yani ingilizce açılımıyla search engine optimization (Arama motoru optimasyomu).Neden arama motorları için kendi sitemizi düzenleriz.Şüphesiz bir sitenin hiti için en büyük kaynak arama motorlarıdır,özellikle Google ..

Soru: Peki bazı forumlarda yada sitelerde görüyorum.Linkler başlık-içeriği.html şeklinde ama eskiden yazi.php?id=1 şeklindeydi.Neden böyle bi değişime gidildi? Ya da forumlarda forumdisplay.php?f=1 şeklindeydi niye şimdilerde başlık-içeriği.html şeklinde.Bize getirisi ne?

Cevap: Arama motorlarında aranan kelimenin link içerisinde geçmesi çok önemlidir.Arama botları tararken buna çok dikkat eder.Tabi ki bir avantaj ama bu tek başına da bi anlam ifade etmez.Meta description ve keywordlar bunun tamamlayıcısıdır.Yani kusursuza yakın bir sayfa hazırlamak istiyorsan meta,keyword ve linklerin düzgün şekilde olacak.

Soru: Meta description ve keyword dedin de ben biraz acemiyim.Onlar da neyin nesi?

Cevap : Meta description yani arama motorunun sayfanı taramasında elde edeceği tanımlama.Bunu nasıl mı yazacaksın sayfana.Bir örnekle halledelim işi ..

vbmaster.org seo yarışması


Keyword de anahtar kelimedir.Yani arama motorundaki kullanıcı siteni nasıl bulsun? hangi kelime senin siten için uygun sorusunun cevabıdır.Zaten üst resimden anlaşılmıştır umarım.

0 yorum:

Yorum Gönder