vbseo nasil kurulur ? - Seo ve Wordpress ile ilgili Genel Bilgi Merkezi



Site Network: Anasayfa | Ramonerassi | Kartuş Dolum | About

vBSEO lisansınız aktif olduktan sonra yapmanız gereken ilk işlem http://www.vbseo.com/downloads/ adresinde bulunan Test Scriptini indirmek olmalı. Test scriptini serverınızda forum klasörüne upload ettikten sonra browserınızdan test scriptini domain.com/test.php şeklinde çağırmalısınız. Script hangi vBSEO sürümünü indirmeniz gerektiğini size söyleyecektir.

http://www.vbseo.com/downloads/ adresinden uyumlu script'i indirdikten sonra ilk olarak upload klasöründe bulunan tüm vBSEO dosyalarını ftp ile serverınıza Binary modda upload etmeniz gerekmekte. Dosyaları upload ettikten sonra includes/config_vbseo.php dosyasını chmod 666 ile iznini değiştireceksiniz. Bir sonraki adım olarak Admin Panelinize login olarak docs klasöründe yer alan crawlability_vbseo.xml product'ını import edeceksiniz. Bir sonraki adımınız htaccess klasöründe yer alan htaccess.txt dosyasını forum klasörünüze upload etmek ve daha sonra ismini .htaccess şeklinde değiştirmek olmalıdır.

Artık neredeyse kurulumu tamamlamış bulunacaksınız. Son adımınız ise domain.com/vbseocp.php şeklindeki adrese sahip vBSEO Kontrol Paneline giriş yaparak kendinize bir şifre belirlemek olucaktır. Şifrenizi belirleyip login olduktan sonra istediğiniz ayarları yapabilirsiniz.

Diğer bir Anlatım şekli ;

'upload' klasöründeki tüm dosyaları BINARY modda upload et.

.htaccess dosyasını forum ana dizinine BINARY modda upload et.

ADMIN CP > 'Ürün Yöneticisi' > Ürün Ekle/İmport Et kısmından PC'ne indirmiş olduğun 'docs' klasörü içerisindeki 'crawlability_vbseo.xml' dosyasını import et.

1. 'vB-root/includes/config_vbseo.php' dosyasını CHMOD 666 yap.
2. Tarayıcına http://www.yoursite.com/vB-root/vbseocp.php yaz ve giriş yap.
3. Yeni bir şifre gir. Daha sonra bu şifre ile vbseo paneline gireceksin.
4. 32 Karakterli Anahtar Kodunu Üstteki boşluğa Kopyala/Yapıştır -- Kaydet.
5. vBSeo Paneline 'vbseocp.php' gir ve gerekli ayarlayını yap.
6. Son olarak Güvenlik için 'config_vbseo.php' klasörünü CHMOD 644 yap.

Bu kadar.

0 yorum:

Yorum Gönder