Google'da ust siralara cikmak - Seo ve Wordpress ile ilgili Genel Bilgi Merkezi



Site Network: Anasayfa | Ramonerassi | Kartuş Dolum | About

Google'da üst sıralara çıkmanın mantığı siteye SEO uygulamaktan geçer.Seo'nun kendi içinde dalları vardır:
* Kaliteli Backlink = Sitenize kaliteli sitelerden link gelmesi demektir.Sitenize kaliteli sitelerden link geliyorsa google "böyle bir kaliteli site bu siteye link verdiyse bu sitede kalitelidir,işe yarar,en iyisi onu üst sıralara çıkarayım da ziyaretçilerime daha kaliteli hizmet vereyim" diye düşünür.

* Özgün İçerik = Özgün içerikten kasıtım daha önce google'un taramadığı ve arama motorunda kayıtlı olmayan içerik demektir.Yani copy paste ile forumlardan ya da sitelerden toplanan içerik değildir.Google "copy paste yapmamış,arama motorunda daha önce böyle bir yazıyla karşılaşmadım bu sitenin yazıları editörü tarafından sağlanıyor baştan savma yapılmış bir site değil" diye düşünerek size pozitif yönde etki eder.

* SEF Uygulaması = Yani linkinizi www.siteadı.com/baslikta_gecen_yazi.html şeklinde uyarlamaktır.Başlıkta geçen yazı = google da üst sırada olmanızı hedeflediğiniz keyword olmalıdır.

* Meta keyword uygulaması = Sitenizin meta taglarını keywordlara göre yerleştirerek arama motoruna yol göstermektir.

KISACA

Örnek vermek gerekirse "seo" keywordumuz olsun,yani anahtar sözcüğümüz.

İlk önce içerik giriyoruz.Tamamen kendi yorumlarımızdan oluşan ve anahtar kelimenin yani "seo" kelimesinin sayfada kelimeler arasında %10 oranını geçmedenbir yazı yazıyoruz.İçerik oluşturuyoruz.İçerik esnasında meta tagları giriyoruz."seo,seo nedir,seo uygulaması" meta tagimiz olasun.Tabiki bu konu sef uygulamalı oluyor.Yani www.siteadı.com/seo.html şeklinde arama motoru dostu oluyor. Daha sonrada kaliteli pagerank'ı yüksek sitelerden link alıyoruz.
Hepsi bu kadar.
Zor ama zahmetli ;)

Yazar: Ramazan Akman
Yazının kaynak gösterilmeden alınması yasaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder